מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

קורס 'מנחה סדנאות בישול שטח'

רקע

סדנת בישול הוא חוויה של טעמים, תחושות וצבעים, הוא נותן מקום לכל אחד מאתנו לפרוץ את גבולות היצירתיות ולהביע את עצמו, האני האותנטי שלו. בישול פוגש אותנו בחיי היום יום לסיפוק יצרים בזמני חגיגות או נחמה.                                                                                                           

בישול בטבע על מדורות חובק עולמות תרבותיים ונוגע ברגעים פשוטים שהינם רגעי אושר במיוחד אם הם נערכים בחברת קבוצה של מטיילים, ג'יפאים, משפחות בקמפינג, ריטריט גברים / נשים

במבט ראשון סביבת העבודה בחוץ עשויה להראות ככאוס רועש בלי ארגון, סיר לחץ של ממש. אך בעלי הניסיון יודעים שהתבשיל המבעבע הוא תוצאה של שגרת פעולה מתוכננת להפליא ועבודת צוות מדויקת ומתוזמנת, הכל בידי השף הראשי בשטח - מנהל העבודה.

בסדנאות בישול בטבע אנחנו פוגשים מיומנות אישית וקבוצתית כגון, עבודת צוות, עבודה תחת לחץ, ביצוע משימות בצורה אפקטיבית ואופטימלית, אלתור , אי וודאות שמירה על סביבת עבודה מסודרת ונגישה, עמידה בזמנים, סדרי עדיפויות וחשיבה מחוץ לקופסא. וכל זאת באווירה חמה ויצירתית.

סדנאות בישול בטבע הינה קרקע פורייה לבדיקת גבולות הפוטנציאל האישי והקבוצתי ומציעה בכל רגע הזדמנויות לניסוי וטעייה.

מטרות הקורס

להכשיר מנחי סדנאות בישול בשטח בשימוש בטכניקות ומתודולוגיות מתחום הבישול ולהפכם לכלי העצמה ברמה האישית והקבוצתית. בנוסף יתרגלו משתתפי הקורס סביבות עבודה שונות – סביבה ימית – חוף ים, מדבר, יער טכניקות עבודה ובישול בכל מרחב, בניית כלי בישול לכל סיטואציה ומטר. הקורס יכשיר אנשי מקצוע לתכנון והוצאה לפועל של סדנאות בישול שטח בשיטת Outdoor Training לקבוצות עסקיות וארגונים שונים במשק.

הקורס יעניק לסטודנטים כלים להעצמת ילדים, נוער ובוגרים באמצעות תרגול מיומנויות בישול בטסע ועיבוד באמצעות כלים מתחום הפסיכולוגיה החיובית.

הסטודנטים יתרגלו באופן מעשי מיומנויות בישול שטח, לוגיסטיקה, חוזה קבוצתי, שיתופי פעולה, עבודה יחידנית, אבחון והערכה. הקורס יקנה לסטודנטים כלים מעשיים לצד ידע תיאורטי שבאמצעותם יוכלו לשלב ולהנחות קבוצות ארגוניות, חינוכיות, קהילתיות, חברים ומשפחה. העצמה באמצעות בישול שטח הוא תחום חדשני, יישומי המתאים לקהל הרחב שמעוניין לשלב בישול וקריירה.

קהל יעד

הקהל הרחב אשר יש לו גישה בסיסית לבישול ואהבה לבישול בחוץ בטבע / שטח, בישול על מדורות, כלי עבודה גרזנים / כירות וטאבון שטח כמו גם לעבודה עם קבוצות, אנשי חינוך, טיפול, שפים שמעוניינים לקחת את הבישול למחוזות חדשים ולהפוך אותו לכלי עבודה להעצמת ארגונים ולפתח תחום מקצועי וחדש.

רכזי קורס:

דותן חיים, M.A בלמידה התנסותית מאוניברסיטת גריפית - אוסטרליה, מנחה מוסמך של ארגון Outward Bound בצפון קרוליינה ארה"ב, מייסד ומנהל אקדמי של "מגמת אתגר" בבית הספר לתיירות באוניברסיטת חיפה, מייסד ומרצה באוניברסיטה בהקמה תל חי, עמותת נט"ל, מכללת רידמן קורסים בתחום "מנחה סדנאות חוסן בטבע", "טיפול באמצעות מסע, טבע ואתגר", 'תרפיה בטבע' ו-CBT קבוצתי, מנחה בעמותת 'עלות השחר' - מסעות לעיבוד חוויות לחימה וצמיחה פוסט טראומתית, מנהל שותף בחברת FLOW

יואב סדן, מרכז פעילות השטח, מנחה לטיפול באמצעות מסע טבע אתגר - אוניברסיטת חיפה, 20 שנה ניסיון בדיג מעשי + ניהול מועדון דיג ושייט -קיבוץ מעגן מיכאל, 8 שנים מפקד צוותי חילוץ והצלה וולנטריים אזרחיים, סקיפר, מדריך קיאקים מוסמך ומשיט ברחבי העולם, ניהול חוות בודדים ברמת הגולן, ידע מעשי בליקוט בישול שטח וטכניקות שימור מזון בשטח, 3 שנים ניסיון בפיתוח קורסי בישול בטבע.

לרישום אונליין - לחצו כאן
 

מתכונת הקורס

נושאי הלימוד

סילבוס

תנאי קבלה ועלות הקורס

תעודה

מועדי פתיחת הקורס

להשארת פרטים

הקורסים המובילים