מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מלקטים ומבשלים - מס' 4344

תאריך: 25.1.23 | מדריך: אופק רון כרמל

תכנית ההשתלמות: 

במהלך ההשתלמות נלמד לזהות צמחי בר נפוצים הגדלים בארץ, ולהשתמש בהם למאכל ולמרפא, נכיר את הסיפורים מאחורי הצמחים - פולקלור, קדושה, מנהגים תרבותיים. 

נכיר מתודות להדרכת טבע בדרך חוויתית ומעניינת. נבשל ביחד ארוחה מהצמחים שנלקט במטבח שטח לצד המדורה. 

נשתה תה צמחים, נלמד כללים חשובים לליקוט צמחי בר, נצא למסלול הליכה מעגלי במהלכו נלקט עלים, גבעולים, שורשים, פרחים ועוד- בהתאם לעונה. לאחר מכן נבשל את מה שליקטנו.

ליקוט ובישול

לוח זמנים:

שעת התחלה: 9:00 - בית העלמין של קיבוץ מצובה

9:00-10:00 - היכרות, למידת כללי הליקוט וההיסטוריה של הליקוט בארץ

10:00-12:00 - מסלול הליכה הכולל ליקוט ומתודות חוויתיות להדרכת צומח

12:00-14:00 - בישולי שטח

14:00-15:00 - בתאבון וסיכום: איך מעבירים הדרכת ליקוט לקבוצה

שעת סיום: 15:00 - קיבוץ מצובה

להרשמה ותשלום (150 ₪) - לחצו כאן

לבירורים:

דוא"ל: tourism@netvision.net.il 

טלפון: 02-6796579

ליצירת קשר ביום ההשתלמות: בתי סומך שדה - 050-7405642

 

הקורסים המובילים