מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

התמחות ליקוט צמחי בר - טעמי בר

יש הרבה סיבות להשתתף בהתמחות ליקוט. לפני הכל - זה בדרך שלך. יש בך סקרנות ורצון ללמוד על צמחי בר לצד הנאה מבישול ואוכל טוב. לצאת להרפתקה, למסע של תגליות בטבע ולא פחות חשוב - על עצמך המדריך בו. לדעת לאסוף עלים ופרחים לסלטי בריאות ססגוניים. לחפור שורשים ופטריות לתבשילים מנחמים. להדליק מדורה. להפוך פירות בר לקינוח מושחת וזרעים לתיבול שיהפוך כל בישול לארוחת גורמה מפנקת - פשוט ללקק את האצבעות.

ליקוט פרחי בר

התמחות 'טעמי בר' היא הדרך שלך להעמיק במיומנויות הליקוט הקולינרי והמעשי. נטייל ליד נחלים, בחורש וביער, בשולי שדות ובמעלה ההר. במקומות מקסימים נלמד להתבונן ולזהות צמחי בר בכל שלבי הצמיחה, בין העונות. נתמקצע בשיטות ליקוט, איסוף ועיבוד. נלמד מה אכיל טרי, מה כדאי לבשל או לקלות באש. נכיר שפע של מזון אורגני, טעים ובריא ואיך לשלב אותו במטבח ובארון התרופות. נגלה היכן כדאי לחפש צמחי תועלת ופטריות מאכל ומאילו רעילים יש להיזהר. נשמע סיפורים, אנקדוטות, נחקור יחד מאכלים מסורתיים לצד גילויים חדשים. ונרגיש איך כל העושר הזה מוביל לאיכות הדרכה אחרת ולהמון שקט נפשי ושמחת חיים.

אודות רכז ההתמחות

ברק שגיא - רכז התמחות ליקוט פרחי ברשלום, שמי ברק שגיא, ואם תבחרו בי אהיה רכז ההתמחות שלכם. הגעתי לליקוט כתחביב בגלל זיכרון ילדות וגעגועים לסבתי, וככל שלמדתי והשתלמתי - התאהבתי והתחברתי יותר לטבע, לשפע, לבישול המטעמים ולדרך עם שמחת החיים. ללקט זאת תמיד חוויה מרגשת, וללמוד ליקוט - זה בטבע שלנו, נכון כמו נשימה עמוקה או תובנה.

זה החופש לדעת מה לאכול בטבע בכוחות עצמך. זה להשיג את החומרים הטובים ביותר שכל שף חולם להכין מהם מטעמים ותבשילים כיד הדמיון הטובה. זה גם לפגוש אנשים בשבילים, להתחבר לעונות, לפשטות, לצחוק מהבטן, לספר סיפורים ליד המדורה, ואם שכחתי משהו, אתם מוזמנים לבוא ולגלות בעצמכם. בהתמחות ליקוט 'טעמי בר' לא לומדים מה שאפשר לקרוא בספרים. לומדים להתבונן בפליאה של ילד, לשאול שאלות, להשביע את הסקרנות, ללקט בביטחון, לגרות את חוש הטעם ולבשל מטעמים שפשוט ללקק את האצבעות.

 

נושאי לימוד ההתמחות והיקף שעות

לוח זמנים לכל מפגש

שכר לימוד, הרשמה ופרטים נוספים